fbpx

8.8.2017

Ukrainalaisen Rustamin elämä muuttui

Ukrainasta Israeliin muuttaneella Rustamilla oli rankka lapsuus. Jo 12-vuotiaana hän käytti huumeita. Eikä mennyt kauaakaan, kun hän oli tutustunut koviin huumeisiin. Koulunkäynnistä ei luonnollisesti tullut mitään ja Rustam lakkasi menemästä kouluun viidennen luokan jälkeen. Rustamin elämä oli siitä eteenpäin yhä pahemmin kaaoksessa.

Hänet lähettiin monta kertaa eri kuntoutuslaitoksiin. Niissä hän yritti useita kertoja tehdä itsemurhan.

Israelissa sijaitsevan messiaanisen seurakunnan jälkihoitotyöntekijä Oleg, jonka työtä Avainmedia tukee, kuuli Rustamista yhteisten tuttavien välityksellä.

– Jumala auttoi Rustamia, niin että kun hän jälleen kerran oli kuntoutuksessa, hän pääsi huumeista eroon. Hän vapautui niin syvällisesti, että kaipuuta entisiin tapoihin ei ole ollut, ja nyt hän kertoo kaikille muutoksestaan.

Oleg pyysi Rustamin vierailulle Israeliin.

– Matka oli siunattu: hän tapasi Israelissa tulevan vaimonsa Alisan ja päätti muuttaa Israeliin, kertoo Oleg.

Rustamin muutto on osoittautunut onnistuneeksi päätökseksi. Hänellä on nyt vaimo ja pieni tytär. Perhe osallistuu joka viikko messiaanisen seurakunnan tilaisuuksiin ja käy Olegin kotonaan pitämässä pienryhmässä.

Tarina ei pääty tähän. Rustam, entinen perheen musta lammas, on saanut olla suunnannäyttäjä lapsuuden perheelleen.

Aivan äskettäin Rustamin vanhemmat ja veli puolisonsa kanssa muuttivat Israeliin. He ovat kiinnostuneita Jeesuksesta. Rustamin äiti on ryhtynyt käymään seurakunnassa.

– Koen olevani etuoikeutettu, kun olen saanut seurata Rustamin elämässä tapahtunutta valtavaa muutosta. Hän on nyt onnellinen perheenisä ja vakaa Jeesuksen seuraaja, ihmettelee Oleg nöyrästi.

Rustam vaimonsa Alisan ja heidän tyttärensä kanssa.

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
<div class="aps-social-icon-wrapper"> <div class="aps-group-horizontal"> <div class="aps-each-icon icon-1-1" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Twitter' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://twitter.com/Avainmedia" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/twitter-1.png" alt="Twitter"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-1 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-1 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> <div class="aps-each-icon icon-1-2" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Facebook' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://www.facebook.com/Avainmedia/" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/facebook-1-1.png" alt="Facebook"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-2 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-2 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> </div> </div>