fbpx

 

1.8.2017

 

Turkkilainen Serina tuli uskoon kirjallisuuden kautta

Yksi medialähetystyön piirteistä on, että vaikutus alkaa kertautua ja hedelmä tuottaa hedelmää. Turkinkielisen Kanal Hayat -kanavan jälkihoitotyöntekijät ovat huomanneet uuden ilmiön: Turkissa yhä enemmän ihmisiä kääntyy Kristuksen seuraajiksi siten, että he ovat kuulleet sanoman Jeesuksesta jonkun sellaisen ihmisen kautta, joka aikanaan on tullut uskoon Kanal Hayatin ohjelmien kautta.

Kanal Hayatin jälkihoitotyöntekijät ovat turkkilaisia uskovia. Yksi heistä on Serina, joka kertoo tässä tarinansa:

Synnyin Izmirissä muslimiperheen kolmantena lapsena. Kun olin noin 7-vuotias, näin veljeni koulukirjassa kuvan Jeesuksesta riippumassa ristillä. Se kosketti minua ja näin jälkeenpäin tajuan, kuinka paljon tuolla kuvalla on ollut vaikutusta elämääni. Aivan kuin tuo kuva olisi seurannut minua koko ajan.

 

Kun koulussa opetettiin islamin profeetoista ja kuinka heitä on kunnioitettava, mietin, kuinka Jeesusta kohdeltiin aivan päinvastoin ja raa’asti.

Murrosiässä huomasin, että ihmisiä luokitellaan eri ryhmiin. Joku on sunnimuslimi, toinen kurdi jne. Mietin miksi tällainen erottelu. Miksi ihmiset vihaavat niin paljon toisiaan? Mitä muut uskonnot sanovat aiheesta? Tietoa kristinuskosta ei ollut paljon saatavilla eikä tuohon aikaan vielä ollut internetiä käytössä.

Sitten näin sanomalehdessä ison ilmoituksen: ”Haluatko tietää enemmän Jeesuksesta?” En ollut uskoa silmiäni. Lähetin heti postia mainoksessa olleeseen osoitteeseen. Kiitos Jumalalle, että minulle myös vastattiin ja sain materiaalia, jota aloin välittömästi tutkia

Jumala on hyvä ja Hän saavuttaa ihmisiä siellä, missä he ovat. Media on hyvä keino tässä. Evankeliumi tuli luokseni mediatyövälineen, kirjallisuuden, kautta. Nyt minä vuorostani voin median avulla levittää sanomaa Jeesuksesta.

 

Näin sain tietää totuuden Kristuksesta ja tajusin, mitä sielun pelastus merkitsee. Vähän myöhemmin sain Uuden testamentin, jota aloin lukea heti. Olin hengellisesti niin janoinen ja nälkäinen. Lukiessani tajusin, miten tyhjää ja väärin kaikki muu on. Viikon päästä, omassa kodissani, tapaamatta yhtäkään kristittyä kasvoista kasvoihin, annoin elämäni Jeesukselle.

Raamattukirjekurssin kautta sain ensimmäistä kertaa yhteyden seurakuntaan. Siellä tapasin muita uskovia ja aivan kuin olisin vihdoinkin löytänyt todellisen kodin. Tämän vuoksi olen täynnä kiitollisuutta ja ylistystä.

Uskoontuloni on aiheuttanut vaikeuksia, mutta Herra ja Hänen hyvyytensä eivät ole kertaakaan jättäneet minua yksin. Vuoden kuluttua sisareni tuli uskoon ja vuosien aikana muitakin perheenjäseniä on kääntynyt Kristuksen seuraajiksi.

 

Saakoon Kanal Hayat -kanava olla rukouksiesi ja taloudellisen tuen kohteena, sillä työtä on Turkissa vielä paljon.

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
<div class="aps-social-icon-wrapper"> <div class="aps-group-horizontal"> <div class="aps-each-icon icon-1-1" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Twitter' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://twitter.com/Avainmedia" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/twitter-1.png" alt="Twitter"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-1 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-1 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> <div class="aps-each-icon icon-1-2" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Facebook' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://www.facebook.com/Avainmedia/" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/facebook-1-1.png" alt="Facebook"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-2 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-2 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> </div> </div>