30.10.2018

Thaimaalaisen eristyssellin vangista tuli ylistyksenjohtaja

Way of Lifen työntekjä Somphoot laulamassa vangeille.

Thaimaan Way of Life -radiotyötiimi vierailee paikallisten seurakuntien kanssa myös vankiloissa evankeliumia julistaen. Lisäksi vangeilla on tilaisuus opiskella Raamattua kirjekurssin välityksellä. Kirjekurssin suoritettuaan he saavat todistuksen, joka voi auttaa heitä saamaan paremman vankistatuksen tai jopa lyhentämään rangaistusta. Tässä elinkautisvanki Mr. Tewn todistus Klongpain vankilasta:

– Nuorena olin kiinnostunut oppimaan lisää buddhalaisesta filosofiasta ja moraalista, ja asuin vuosia temppelissä kunnes täytin 15. Myöhemmin opiskelin yliopistossa, mutta tapani olivat huonot. Eräänä päivänä tein suuren virheen, jouduin kiinni ja sain elinkautisen vankeusrangaistuksen. Vankilassa minusta tuli osa sisäistä mafiaa, enkä suostunut olemaan kenenkään alaisuudessa. Jouduin usein tappeluihin. Kun toiset vangit saivat lahjoja perheeltään, heidän tuli antaa ne ensin minulle tai muuten rankaisin heitä.
– Eräänä päivänä vankitoverini kertoi minulle Jeesuksesta, mutten pitänyt kuulemastani, joten löin häntä. Jouduin kolmeksi kuukaudeksi eristykseen.
– Kun olin eristyksissä, eräs kaverini pudotti Raamatun selliini. Eristysselli oli ankea paikka jossa ei ollut mitään tekemistä, joten lopulta aloin lukea Raamattua. Luin sen kaksi kertaa läpi tuona aikana, ja huomasin miten se muutti asennettani ja ajatuksiani! Minusta tuli onnellisempi ja halusin tietää lisää.
– Sitten tuli hetki, jolloin pääsisin pois eristyssellistä. Normaalisti eristysvangit siirretään alueelle nro 5, johon kerätään hankalat tapaukset. Rukoilin hartaasti Jumalaa, että hän näyttäisi olevansa todellinen ja pääsisin alueelle nro 6, jotta voisin opiskella lisää Raamattua. Tämän ei pitänyt olla mitenkään mahdollista, mutta iltaan asti odotettuani vartija kertoi minulle, että pääsisin alueelle nro 6. Ylistys Jumalalle!
– Silloin päätin pyytää Jeesusta elämääni. Pyysin anteeksi ihmisiltä, joita olin loukannut vankilassa. Aloin opiskella Raamattua systemaattisesti. Kirjoitin vanhemmilleni rohkaisevan kirjeen, ja he huomasivat, että en ollut enää sama ihminen. Nähtyään muutoksen minussa myös he halusivat ottaa vastaan pelastuksen Kristuksessa. Nyt olen ylistyksenjohtaja kristittyjen ryhmässä. Opiskelen Raamattua Way of Lifen kirjekurssin välityksellä. Vaikka olenkin vielä vankilassa, olen vapaa, koska Jeesus on tehnyt minut vapaaksi.

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
Twitter
Facebook