fbpx

7.12.2017

Suurtapahtuma voitti muslimeja Jeesukselle

Suorien lähetysten sisältö oli rakennettu yleisölle, joka kuulee Jeesuksesta ensimmäistä kertaa.

– Halusimme rohkaista seurakuntia, että muslimien parissa voi ja kannattaa nyt tehdä työtä. Islam ei meitä pelota, Avainmedian arabiosaston johtaja Aaron toteaa marraskuun alussa järjestetystä Christ4Arabs -suurtapahtumasta.

– Suorissa lähetyksissä egyptiläiset, marokkolaiset, kuwaitilaiset sekä tunisialainen, sudanilainen, syyrialainen ja saudiarabialainen todistivat, että vain Jeesuksessa löytyy pelastus.

Suora lähetys
Tapahtuma lähetettiin Al Hayat- ja YouTube-kanaville, joista se oli nähtävissä suorana lähetyksenä ympäri maailman kodeissa, pienryhmissä ja seurakunnissa arabiaksi, englanniksi, saksaksi, ranskaksi, kurdiksi ja turkiksi.
Reilu viikko tapahtuman jälkeen yli miljoona ihmistä oli katsonut tapahtuman taltiointeja Al Hayatin Facebook-sivujen kautta.

Seurakuntien yhteistyötä
Tapahtuman alullepanija Aaron kertoo ideasta:
– Tapahtuman suunnittelu ja järjestely aloitettiin puoli vuotta sitten, kun Saksan, Sveitsin ja Itävallan seurakunnat halusivat panostaa maissaan asuvien miljoonien muslimien tavoittamiseen.
Seurakunnat järjestivät perjantai-, lauantai- ja sunnuntai-iltana tilaisuuksia, joihin kutsuttiin maahanmuuttajia. Yhteensä 1300 seurakuntaa lähti mukaan hankkeeseen.
Myös uskovia perheitä rohkaistiin kutsumaan pakolaisia koteihinsa. Seurakunnissa ja kodeissa tarjottiin kutsutuille iltapala ja katsottiin yhdessä lähetys, jonka jälkeen keskusteltiin, vastattiin kysymyksiin ja rukoiltiin yhdessä.

Avainmedia hoiti tekniikan
Avainmedia oli mukana suunnittelemassa ja kuvausten teknisenä järjestäjänä.
Aaron kiittelee Avainmedian tekniikan tiimin ja striimauspalvelun osaamista.
– Mika, Markus Kujala, Janne Maunumäki, Joona Tuppurainen ja Youssef tekivät ammattitaidollaan mahdolliseksi sen, että arabikatsojat ympäri maailman kuulivat evankeliumin.
– Vastaavan laajuista ja teknistä osaamista vaativaa evankelioimiskampanjaa ei ainakaan arabi- ja muslimityössä ole tietääkseni koskaan aiemmin nähty.  Avainmedian vuosia toteuttamat seurakuntatilaisuuksien, Keuruun Juhannuskonferenssin ja muiden tapahtumien striimaukset ovat kerryttäneet osaamista ja nyt työ laajeni maailmanlaajuiseksi, Aaron iloitsee. Tekniikan tiimiin kuului myös kaksi Al Hayatin kansainväliseen tiimiin kuuluvaa asiantuntijaa.

Jälkiseuranta yhtä tärkeää kuin evankeliointi
Palautteiden jälkiseuranta aloitettiin heti. Jälkihoitoon adoptoitiin Al Hayatin jälkihoitojärjestelmä, josta on vuosikausien kokemus.
– Tarvitaan myös lisää seurakuntia, joiden ovet ja vastuuhenkilöiden sydämet avautuvat pakolais- ja maahanmuuttajatyölle. Jumala on lähettänyt pakolaiset Eurooppaan kuulemaan evankeliumin!
– Ensi vuonna on tarkoitus järjestää ainakin Saksassa ja Ruotsissa suorat lähetykset tilaisuuksineen. Ne vaativat rukousta, varoja ja paljon ennakkosuunnittelua seurakunnilta ja meiltä, mutta tämä ensimmäinen testitapahtuma osoitti, että konsepti toimii, sanoo Aaron.

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
<div class="aps-social-icon-wrapper"> <div class="aps-group-horizontal"> <div class="aps-each-icon icon-1-1" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Twitter' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://twitter.com/Avainmedia" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/twitter-1.png" alt="Twitter"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-1 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-1 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> <div class="aps-each-icon icon-1-2" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Facebook' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://www.facebook.com/Avainmedia/" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/facebook-1-1.png" alt="Facebook"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-2 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-2 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> </div> </div>