17.1.2018

Stuart Robinsonin avaimet lähetystyön menestykseen:

Rukous, vaatimattomuus sekä valmius kärsimykseen.

Stuart ja Margaret Robinson matkustavat yhä ympäri maailmaa kertomassa, mitä rukous ja paasto saavat aikaan lähetystyössä. Robinsonin perustamassa Crossway-seurakunnassa on 9000 jäsentä ja se on lähettänyt sata lähetystyöntekijää.

Stuart Robinson on australialainen baptistipastori ja lähetystyöntekijä, joka on työskennellyt Kaakkois-Aasian maissa, etenkin muslimiympäristössä. Hän on myös Brisbanessa toimivan Crossway-seurakunnan perustaja. Robinson on kirjoittanut kirjoja kristinuskon ja islamin kohtaamisesta sekä rukouksen merkityksestä. Robinson vieraili vaimonsa Margaretin kanssa Avainmedialla marraskuussa.

Keskustelu Robinsonin kanssa menee pian juuri nyt käynnissä olevaan herätykseen arabi- ja muslimimaissa, missä monet kääntyvät nyt kristityiksi. Mitkä ovat Robinsonin mielestä pääsyyt tähän aikamme ihmeeseen?

– Uskon, että me rakennamme meitä edeltävien sukupolvien harteille. Otan esimerkin. Iranissa toimi aikoinaan lähetystyöntekijäpariskunta, joka 30 vuoden aikana ei kyennyt kertomaan yhdenkään ihmisen kääntymisestä kristityksi. Silti tämä pariskunta kylvi evankeliumin siementä, rukoili ja paastosi. Ajatollah Khomeinin tullessa valtaan 1979 Iranissa arvioitiin olevan 500 islamista kääntynyttä kristittyä. Vuonna 2008 luku oli 250 000. Vuonna 2016 arvio oli puoli miljoonaa! vastaa Robinson.

– Iranin suurimmassa kristillisessä seurakunnassa oli kolme vuotta sitten tuhat jäsentä. Hallitus päätti sulkea koko kirkon. Tuon seurakunnan johtajat sanovat nyt, että se oli parasta mitä seurakunnalle olisi voinut tapahtua. Nyt seurakunnassa on yhteensä 50 000 jäsentä pienryhmissä, jotka kokoontuvat kodeissa, Robinson kertoo.

– Mutta kristityt siellä ovat olleet valmiit maksamaan hinnan, lisää Stuart Robinson.

Menestyksen tavoittelu esteenä

– Meillä nk. länsimaissa menestys ja sen perässä juokseminen on mennyt kaiken muun edelle ja kristitytkin ovat siihen syyllistyneet.

Stuart Robinson uskoo, että lähetystyön ja herätyksen salaisuus piilee kolmessa asiassa: köyhyys/vaatimattomuus, vainot ja hellittämätön rukous.

– Äärimmilleen vietynä se voi tarkoittaa sitä, että kun kristitty on valmis kuolemaan uskonsa puolesta, siitä tulee niin voimakas todistus, että muslimikin voi kiinnostua, avaa Robinson ajatteluaan.

Rukous kaiken ytimessä

Stuart Robinson on kirjoittanut kirjan ”The Prayer of Obedience” (Kuuliainen rukous). Kirjassaan hän kertoo rukouksen merkityksestä kristillisen kirkon herätysliikkeiden ja lähetystyön etenemisessä vuosisatojen kuluessa. Aivan lähihistoriasta hän mainitsee tapauksen Bangladeshista.

– Siellä eräs seurakunta aloitti jatkuvan 24/7 rukouksen. Seurakuntaan kuului 6 miestä ja yksi vanha rouva. 19 vuoden kuluessa joukko kasvoi 15 000:een! 2000:lla heistä oli muslimitausta, 7000 heistä joutui lähtemään pakolaisiksi vainojen vuoksi ja lisäksi 1720 henkeä tämän seurakunnan jäsenistä tapettiin, Robinson kertoo.

– Toinen esimerkki on Saharan eteläpuolisesta Afrikasta, missä 22 000 henkeä tuli uskoon seitsemän vuoden aikana. Tuon herätysliikkeen perustaja oli iäkäs nainen, joka opetti jokaiselle kääntyneelle aivan ensiksi kuinka tulee rukoilla, kertoo Robinson todellisen menestyksen salaisuuksista.

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
Twitter
Facebook