fbpx

23.9.2019

Perun radiotyö uudelleen käynnistymisen kynnyksellä

Uuden radioaseman maastoantenni sijaitsee korkealla vuoristossa. Tontilla on myös pieni rakennus lähetinlaitteita varten.

Avainmedian Perun radiotyön yhteyshenkilö Fernando Garcia vieraili kesäkuussa Perussa. Matka oli hyödyllinen, ja jo matkan aikana saatiin veli Fernandolta tieto, että keskeytyksissä olleen radioaseman lupa-asia on vihdoin nytkähtämässä eteenpäin.

Uusi radiotaajuus ja lupa ovat syntymässä olemassa olevan radioaseman kauppojen myötä. Alun perin oli tarkoitus anoa täysin uutta lupaa, mutta asiat saivat uuden käänteen, kun ministeriö ilmoitti, ettei uusia lupia olekaan haettavana juuri Acobambassa. Ministeriö antoi sen sijaan tiedot olemassa olevista luvan haltijoista Acobambassa.
Yhden radioaseman luvan omistajat olivat lopulta halukkaita myymään, ja kolmen viikon mittaisten neuvottelujen jälkeen asia sai myönteisen käänteen ja kaupat ovat syntymässä. Kauppahinnaksi tulisi 49 000 solia (noin 13 000 €), joka sisältää valmiin maastoantennin 106 m2:n tontilla vuoristossa. Paikassa on myös laitteiston vaatima pieni koppi, joka on täysin toimintakunnossa. Samoin toimilupa pitää sisällään korkeintaan 500 watin tehoisen lähettimen käytön, joka on kaksi kertaa suurempi kuin vanha Radio Avancen lähetysteho. Sen potentiaalinen kuuluvuussäde on useita satoja kilometrejä.

Paikalliset pastorit ovat heti käynnistäneet keräyksen kaupparahojen saamiseksi kokoon. Avainmedia on jo antanut 3 000 euron ”pesämunan”, mutta vielä tarvittaisiin 10 000 euron osuus, jotta omistus siirtyisi paikallisille helluntaiseurakunnille, joita johtaa Francisco Navarro.

Radio Avancella on pitkä historia ja yhteistyö Avainmedian kanssa, mutta sen perustaja ja johtaja Felix Salazar menehtyi liikenneonnettomuudessa muutama vuosi sitten.

– Uskomme, että uuden radioaseman myötä paikalliset seurakunnat saavat evankelioimistyöhönsä tarvittavan mediavälineen monien sielujen pelastukseksi. Myös seurakunnat ja pastorit ovat entistä sitoutuneempia myös vastaamaan ketšuankielisestä ohjelmatuotannosta, jota ovat jo suunnitelleetkin, kertoo Fernando Garcia.

Tue Perun radiotyötä
Jos olet saanut sydämellesi Perun alkuperäisväestön evankelioimisen, radio on oiva väline heidän saavuttamisekseen. Työllä Perun vuoristossa on pitkät perinteet ja tiedämme sen tuloksista. Jos haluat vauhdittaa uuden aseman käynnistymistä ja ohjelmatuotannon aloittamista, voit lahjoittaa tähän työhön viitteellä: 260086.

Teksti Eero Antturi
Kuva Fernando Garcia

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
<div class="aps-social-icon-wrapper"> <div class="aps-group-horizontal"> <div class="aps-each-icon icon-1-1" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Twitter' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://twitter.com/Avainmedia" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/twitter-1.png" alt="Twitter"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-1 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-1 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> <div class="aps-each-icon icon-1-2" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Facebook' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://www.facebook.com/Avainmedia/" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/facebook-1-1.png" alt="Facebook"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-2 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-2 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> </div> </div>