23.1.2018.

Kiinan maanalaisten seurakuntien
lapsityöstä koko maailmaan

– Olin ensimmäiset työvuoteni Taiwanilla 1989–1996 ja sitten Kiinassa Yunnanin maakunnassa kehitysyhteistyön projektien koordinaattorina 1997–2001. Tarvitsin kaiken sen koulutuksen ja työkokemuksen mitä tehtävistä sain aloittaessani elämäni päämission vuonna 2002 – Kiinan maanalaisten seurakuntien avustamisen heidän lapsityössään, muistelee lapsityön koordinaattori Pirkko Kauhanen Kyyhky-työn alkua.
– Aluksi koulutimme kiinalaisia opettajia ja yhdessä heidän kanssaan valmistimme rukoillen Kyyhky-materiaalin. Tarkoitus oli vain antaa ensiapu ja työkalut Kiinan maanalaisen seurakunnan lapsityön valtavaan tarpeeseen, sillä heillä ei ollut ollut yli 50 vuoteen koulutusta tai materiaalia pyhäkouluihin.
Vuoden 2003 alussa Kyyhky-paketti oli valmis käyttöön.

– Opettajatiimit aloittivat innolla toisten kouluttamisen. Työ levittäytyi jo kolmen ensimmäisen kuukauden aikana seitsemään maakuntaan ja yli tuhat pyhäkoulunopettajaa sai koulutuksen.

– Jokaista koulutuksen ja materiaalipaketin saanutta haastettiin kouluttamaan vähintään kymmenen uutta. Näin varmistettiin, että työ moninkertaistuu ja saavuttaa vähitellen koko Kiinan alueen. Pyhäkouluja aloitettiin sitä mukaa kun koulutustyö pyyhki yli uusien alueiden.

– Kyyhky-työ on jatkunut Kiinassa vuodesta 2003 lähtien ja noin 300 000 opettajaa on saanut koulutuksen. He kykenevät saavuttamaan 30 miljoonaa lasta ja opetuslapseuttamaan heidät. Työ jatkuu edelleen voimakkaasti paikallisten käsissä.
Kiinan seurakunnalla on näky viedä evankeliumi takaisin Jerusalemiin ja siksi tuli vähitellen tarpeelliseksi kääntää materiaali englanniksi. Se valmistui vuonna 2009. Nyt materiaali on käännetty 14 eri kielelle ja muutamia uusia kieliä on käännöstyön alla. – Olen saanut olla kiinalaisten lähettien kanssa kouluttamassa yli kahdessakymmenessä maassa pyhäkoulunopettajia, Pirkko sanoo.
– Tärkeintä kaikessa on ollut, että olemme saaneet kulkea Jumalan suunnitelmissa ja hän on avannut ovet. Tämähän on hänen työtään ja siksi kaikki kiitos ja kunnia kuuluu yksin hänelle. Esirukoilijat ovat olleet myös äärettömän tärkeitä omalla paikallaan. Mitään ei tehdä ilman rukoustaistelua. Iloitsen Avainmedian voimakkaasta panostuksesta niin Kiinan työssä kuin kotikentälläkin.

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
Twitter
Facebook