fbpx

9.8.2017

Henkilökohtaista evankeliointia

Venäjän kansat Jeesukselle -hanke

Avainmedian tukemassa Venäjän helluntaikirkon evankelioimishankkeessa ”Venäjän kansat Jeesukselle” uskovien tiimit kiertävät lähinnä maaseudulla ja kauppaloissa tavoittamassa paikallisia asukkaita. Joskus tiimi kokee johdatukseksi käydä suuremmissa kaupungeissakin – esim. Pietarin tiimi kävi Tallinnassa, jossa asuu yli satatuhatta venäjänkielistä.

Aina kuitenkin on kyse ihmisten kohtaamisesta hyvin henkilökohtaisella tasolla, ja ilman Jumalan antamaa rakkautta se voi käydä ylivoimaiseksi. Julia Hanipova, joka on ollut itse viisi vuotta uskossa, on osallistunut Naberežnyje Tšelnyn seurakunnan tiimin matkoille Tatarstanissa yhdessä aviomiehensä kanssa.

Jokainen keskustelu ei heti johda uskoon tuloon, mutta siemen on joka tapauksessa kylvetty, ja meidän tehtävämme on olla mukana rukoilemassa sille kasvua. Tällaisesta tapaamisesta kertookin Julia Hanipova:

– Vaikka olen jo muutaman vuoden ollut mukana Venäjän kansat Jeesukselle -tiimissä, joskus tulee hetkiä, jolloin ei jaksa tai tuntuu vaikealta. Kerran erääseen kylään lähdettäessä sisimpäni täytti pelko, mitä ja miten puhun ihmisille, joita tulemme kohtaamaan. Luin kuitenkin Raamattua, ja sieltä minua puhutteli kohta, että Herra on tullut tähän maailmaan syntisiä pelastamaan. Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.

– Tiimimme jalkautui kylässä pareittain, ja erään sisaren kanssa menimme lähimmän talon luokse kutsuen isäntäväkeä. Talosta tuli yli 50-vuotias mies ryppyisissä vaatteissa – parta oli ajamatta ja vähän viinaakin oli maisteltu. Sätkä suussa hän kyseli, mitä asiaa meillä oli.

– Kerroimme olevamme kristittyjä ja haluavamme kertoa, että Jumala rakastaa. Mies sanoi itsevarmasti, ettei Jumala voi häntä rakastaa, kun hän on niin syntinen. Silloin sisälläni rupesivat elämään aamulla lukemani sanat ja sanoi, että Jeesus onkin tullut juuri syntisten vuoksi pelastaakseen heidät. Jumala ei rakasta syntiä, mutta syntisiä hän rakastaa.

– Mies mietti hetken, sitten hymähti ja sanoi, että hyvä, jos näin on. Keskustelumme jatkui siinä aidan yli ja sen päätteeksi kehotimme häntä aina vaikealla hetkellä huutamaan Jumalaa avuksi.

– Uskomme ja toivomme, että kylvetty sana kantaa hedelmää hänen sydämessään. Seuraaviin kohtaamisiin meninkin jo sydän täyttä iloa ja luottamusta Herraani.

Me suomalaiset voimme rukoilla, että Julia Hanipovan kohtaama mies voisi ottaa Jeesuksen vastaan ja tulla uskoon.

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
<div class="aps-social-icon-wrapper"> <div class="aps-group-horizontal"> <div class="aps-each-icon icon-1-1" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Twitter' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://twitter.com/Avainmedia" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/twitter-1.png" alt="Twitter"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-1 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-1 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> <div class="aps-each-icon icon-1-2" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Facebook' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://www.facebook.com/Avainmedia/" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/facebook-1-1.png" alt="Facebook"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-2 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-2 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> </div> </div>