fbpx

11.6.2017

Gabot ovat konferenssissa Avainmedian vieraina

”Meidän on pysyttävä rohkeina kansamme tähden.”

Avainmedia aloitti vuosi sitten somalinkielisten evankelioinnin yhteistyössä Somaliasta kotoisin olevien Shania ja Shino Gabon kanssa.   – Olemme kohdanneet paljon vastustusta, mutta Herramme on varjellut meitä monella tavalla, kertoo pariskunta.

Somalit ovat olleet vaikeasti tavoitettava kansa muun muassa islamin ja vankan klaanijärjestelmän takia. Sisällissodan seurauksena somaleja on nyt hajaantuneena ympäri maailmaa ja siten nykyaikaisen median tavoitettavissa.

Shania ja Shino Gabo ovat konferenssissa Avainmedian puhujavieraina.

Shania ja Shino Gabo ovat konferenssissa Avainmedian puhujavieraina.

Virtuaalinen kirkko

Medialähetystyö on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi tavoittaa somalit.

– ”Paltalk” on internetissä paikka, jossa monet eri maissa asuvat somalit kokoontuvat yhteen. Avaamme kolme kertaa viikossa siellä virtuaalisen huoneen, jonka nimi on ”Somalis come to Jesus”, kuvailee pariskunta.

– Paltalkin huoneessamme ei-uskovat voivat chattailla kanssamme ja kysyä kysymyksiä kristinuskosta. Ilmapiiri siellä on erittäin hyvä, jopa monet ei-uskovat somalit sanovat, että siellä on hyvin rauhallinen ja rakastava ilmapiiri.

– Uskovat somalit puolestaan kokevat olevansa siellä kuin kirkossa, koska luemme siellä yhdessä Raamattua, rukoilemme ja ylistämme Jumalaa.

Raamattu tärkein

Yhteistyö Avainmedian kanssa on antanut rohkealle ja aktiiviselle pariskunnalle hengellistä tukea, tieto-taitoa ja taloudellista tukea. Heti yhteistyön alussa sovittiin evankelioivan, somalinkielisen verkkosivuston rakentamisesta. Sivusto on ollut viime marraskuusta asti käytössä.

Sivustolla on vastauksia yleisimpiin kysymyksiin ja Gabojen opetusvideoita.

Osa videoista on kuvattu Suomessa Avainmedian studiolla. Lisää videoita Gabot ovat kuvanneet kotonaan. Suunnitelmissa on kohentaa kuvaushuonetta studiomaisempaan suuntaan niin, että valaistus ja tausta olisivat hyvät.

Gabojen mukaan sivustolla oleva helppolukuinen somalinkielinen Raamattu on erittäin tärkeä. Raamattuja ei ole kaikkialla helppo saada ja hintakin voi olla kynnyskysymys.

– Ääniraamattu sivustolla on myös tarpeellinen, sillä kaikki somalit eivät osaa lukea.

– Painostus työtämme vastaan on ollut kovaa. Meitä vastaan on esitetty tekaistuja väitteitä, saatu siten jotkut etsivät ihmiset ymmälleen ja painostettu meitä lopettamaan työmme.

– Jumalan Sana rohkaisee meitä: ”Ole luja! Meidän on pysyttävä rohkeina kansamme tähden ja Jumalamme kaupunkien vuoksi. Herra tehköön niin kuin hyväksi näkee.” 2. Sam. 10:12.

 

Haluatko auttaa työtämme?

[aps-social id="1"]
<div class="aps-social-icon-wrapper"> <div class="aps-group-horizontal"> <div class="aps-each-icon icon-1-1" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Twitter' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://twitter.com/Avainmedia" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/twitter-1.png" alt="Twitter"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-1 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-1 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> <div class="aps-each-icon icon-1-2" style='margin:10px;' data-aps-tooltip='Facebook' data-aps-tooltip-enabled="1" data-aps-tooltip-bg="#000" data-aps-tooltip-color="#fff"> <a href="https://www.facebook.com/Avainmedia/" target="_blank" class="aps-icon-link animated aps-tooltip" data-animation-class=""> <img src="https://www.avainmedia.org/wp-content/uploads/2017/04/facebook-1-1.png" alt="Facebook"/> </a> <span class="aps-icon-tooltip aps-icon-tooltip-bottom" style="display: none;"></span> <style class="aps-icon-front-style">.icon-1-2 img{height:55px;width:55px;opacity:1;-moz-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;-webkit-box-shadow:0px 0px 0px 0 ;box-shadow:0px 0px 0px 0 ;padding:px;}.icon-1-2 .aps-icon-tooltip:before{border-color:#000}</style> </div> </div> </div>