6.4.2017

Lisa-tyttö odottaa äitiä kotiin

”Isi, tule kotiin!” -projekti on ollut kiireimmillään tammikuussa, jonka alussa Venäjällä vietettiin joulua. Lahjoja on kuitenkin jaettu vielä helmi- ja maaliskuussa.

Yli kaksikymmentä tuhatta lasta sai vapaaehtoisten viemänä joululahjan ja – mikä tärkeintä – viestin vankilassa olevalta äidiltään tai isältään, että tämä muistaa ja rakastaa lastaan. Tällainen viesti on jokaiselle lapselle äärettömän kallisarvoinen, sillä se saa lapsen tuntemaan, että vanhempi on mukana hänen elämässään eikä hän ole yksin ja hylätty.

Lisan kohtalo

Lahjoja ja viestejä jaettaessa vapaaehtoistyöntekijät saavat mahdollisuuden kuulla monia erilaisia sydäntä koskettavia elämäntarinoita, kuinka aivan ventovieraatkin ihmisen osoittavat huomiota ja myötätuntoa lähimmäisiään kohtaan.

Yksi heistä on Anastasia Penkina, joka on jo pari vuotta huolehtinut 14-vuotiaasta Lisa Sergejevasta. Sergejevien perheeseen Anastasia tutustui työpaikallaan sosiaalitoimistossa, ja kun perhettä kohtasi hätä, hän ei kauan miettinyt vaan ryhtyi Lisa-tytön huoltajaksi.

Lisa syntyi narkomaaniperheeseen. Hänen äitinsä joutui vankilaan, isä taas oli kuollut huumausaineiden yliannostukseen tytön silmien edessä. Vanhempien ystävät olivat niin ikään kaikki jo kuolleet. Selvästi näki, että tämä kaikki oli jättänyt jälkensä tyttöön ja aiheuttanut hänelle psyykkisen vamman, joka ei ole vieläkään parantunut.

”Isi, tule kotiin!” -projektin vapaaehtoistyöntekijät tulivat käymään Lisan luona ja ojensivat hänelle lahjan, äidin allekirjoittaman kortin ja hänen elämänsä ensimmäisen Lastenraamatun.

Lisa odottaa päivää, jolloin äiti palaa vankilasta

Haluatko auttaa työtämme?

Äidin ikävä

Lisa on hyvin avoin ja seurallinen tyttö. Hän kertoi mielellään vapaaehtoisille itsestään sekä esineestä, joka on hänelle erityisen rakas: isän T-paita, jonka tämä oli lahjoittanut äidille ja jota äiti oli pitänyt monta vuotta. Lisa ei yhtään peitellyt, että hänellä oli kauhea ikävä Marianne-äitiä. Se oli hänen murheensa, mutta ei antanut sen masentaa.

Avoimen luonteensa lisäksi Lisa on lahjakas. Hän mielellään näpertelee jotakin. Hän näyttikin itse tekemänsä asetelman ja pyysi välittämään äidilleen lahjaksi toisen tekemänsä esineen – värikkään rasian.

Lapset lähettävät usein vapaaehtoistyöntekijöiden kautta vankilassa oleville vanhemmilleen lahjoja. Näiden tehtävänä onkin viedä lahjat vanhemmille henkilökohtaisesti. Näin myös Lisankin tekemä muistoesine kulkeutui Mariannelle.

Rukouksemme on, että Herra eheyttäisi Lisan äidin ja vapauttaisi hänet kaikista riippuvuuksista. Uskomme, että Mariannan ja Lisan elämä tulee muuttumaan ja Lisa voi tulevaisuudessa käyttää kaikkia kykyjään ja lahjojaan, jotka Jumala on hänelle suonut.

[aps-social id="1"]
Twitter
Facebook