19.4.2017

Kiinalainen muslimi parantui ja lähti seuraamaan Jeesusta

Kristityt kiinalaiset pitivät parantumiskokousta Xinjiangin maakunnassa sijaitsevassa kylässä erään myymälän tiloissa. Kun sairaiden puolesta rukoiltiin, eräs kristitty nainen nousi ylös ja todisti, miten Jeesus paransi hänen sairautensa.
Samaan aikaan tilaisuuden ohi kulki musliminainen. Nainen kuuli todistuksen ja päätti mennä lähemmäs kuullakseen lisää. Uteliaana hän meni myymälän sisälle asti.

Hetken päästä musliminainen ilmoitti:
– Minäkin olen sairas ja haluaisin parantua. Voisitteko rukoilla minunkin terveyteni puolesta?

Muut ihmiset ällistyivät. Koskaan ennen he eivät olleet kuulleet tai nähneet, että muslimi pyytäisi esirukousta.
Innostunut ilmapiiri levisi, kun musliminaisen puolesta ryhdyttiin rukoilemaan. Rukous lausuttiin hitaasti ja yksinkertaisesti, sillä nainen ei osannut kiinan kieltä kovinkaan hyvin.

Hetken kuluttua eräs veljistä kysyi:
– Haluaisitko uskoa Jeesukseen?

Nainen nyökkäsi myöntymyksen merkiksi. Hän luovutti elämänsä Kristukselle. Saman tien nainen tunsi vointinsa mainioksi. Mentyään kotiinsa hänen puolisonsa hämmästyi nähdessään elinvoimaisen vaimonsa.

Perhe oli köyhä ja oli kuluttanut kaikki liikenevät varansa lääkkeisiin ja lääkäreihin. Turhaan. Mikään ei ollut auttanut. Lopulta lääkäri oli kertonut, että naisella on enää muutama kuukausi elinaikaa. Perhe oli toivoton ja rahaton. Mutta nyt virisi uusi toivo, äiti onkin kunnossa!

Perhe meni käymään seurakunnassa ja ryhtyi käymään ahkerasti tilaisuuksissa. Jokainen perheenjäsen kävi kasteella. Uudet lähimmäiset seurakunnasta kävivät usein heidän kotonaan.

Haluatko auttaa työtämme?

Paikalliset muslimivanhimmat eivät ollenkaan pitäneet tapahtumien saamasta käänteestä. Ryhmä aseistautuneita muslimimiehiä kokoontui ja saartoi kodin. Väkijoukko kerääntyi ja perheelle huudettiin:

– Jos hylkäätte kristinuskon ja vakuutatte, että olette edelleen muslimeja, niin säästämme henkenne. Muutoin tulemme ja tapamme teidät!

Perheenpäätä ei peloteltu. Hän karjahti takaisin väkijoukolle:

– Ketkä teistä oli silloin täällä, kun olimme nälissämme eikä ruuanmuruakaan ollut? Entä kuka oli kanssamme, kun lääkäri antoi vaimolleni vain kuukausia elinaikaa emmekä kyenneet hankkimaan hänelle mitään hoitoa? Ainoastaan kristityt olivat tukenamme. Vain he osoittivat myötätuntoaan ja rakkauttaan.

– Asutte meidän naapureinamme. Yksikään teistä ei piitannut perheestämme. Kävin uskollisesti moskeijassa kunnon muslimin tavoin ja pyysin Allahia auttamaan meitä, mutta ei hän kuunnellut. Yksin Jeesus auttoi, kun tarvitsimme apua. Jeesus paransi vaimoni, kun hän oli kuolemaisillaan.

Kukaan ei ollut koskaan puhunut tällä tavoin muslimijohtajille. He täyttyivät pelolla eivätkä kyenneet satuttamaan miestä tai hänen perhettään.
Yksi kerrallaan väkijoukko hajosi. He eivät pystyneet tekemään mitään muuta.
Kristityksi kääntynyt perhe pitää nykyään kristillisiä kokouksia kotonaan, keskellä muslimien kylää.

[aps-social id="1"]
Twitter
Facebook