19.4.2017

Kääntyneiden juutalaisten määrä kasvaa – Avainmedia palkannut lisätyöntekijän

– Jumalan valtakunta etenee Israelissa. Beit Hallel -seurakunta on tehnyt mahtavaa työtä, sanoo Avainmedian toiminnanjohtaja Niilo Närhi.

– Avainmedia on tukenut toista vuotta seurakuntaa maksamalla puolipäiväisen jälkihoitotyöntekijän palkan. Beit Hallel on onnistunut tavoittamaan tehokkaasti Venäjältä Israeliin muuttaneita juutalaisia eikä yksi puolipäiväinen työntekijä enää riitä tavoittamaan pelastusta etsiviä ihmisiä, taustoittaa Närhi.

Vaikeudet lujittaneet

Andrei Senderovin rinnalla työskentelee nyt myös Oleg Shraibman.

Oleg, 30, muutti vaimonsa Victorian kanssa Israeliin neljä vuotta sitten. He liittyivät pian Beit Hallel messiaanisjuutalaiseen seurakuntaan Ashdodin kaupungissa.

– Meillä on vuoden ikäinen poika, kertoo Oleg perheestään.

– Suruksemme menetimme hiljattain kolmivuotiaan esikoispoikamme. Hänellä oli monenlaisia terveysongelmia syntymästään lähtien.

Seurakunnan johtaja Israel Pochtar kuvailee, että Oleg on intohimoinen evankelista ja hänellä on kutsumus tavoittaa ei-uskovia.

– Huolimatta poikansa menetyksestä Olegin usko ei ole horjunut. Olegin ja Victorian luja luottamus Jumalaan on vain vahvistunut vaikeuksien myötä. He rakastavat Jumalaa ja lähimmäisiään enemmän kuin koskaan ennen.

Haluatko auttaa työtämme?

Nelly Baboon ja uusi työntekijä Oleg Shraibman.

Kymmeniä kohtaamisia

– Tapaan tai puhun puhelimessa päivittäin yli kymmenen ihmisen kanssa. Useimmat heistä ovat uusia maahanmuuttajia Venäjältä, mutta joukossa on myös pitkään Israelissa asuneita venäjänjuutalaisia, kertoo Oleg.
– Kerron heille seurakunnastamme ja sen tekemästä sosiaalisesta ja hengellisestä työstä. Ennen kaikkea haluan kertoa heille Jumalasta, ihmeistä ja uskosta.

Oleg on kutsunut ihmisiä Beit Hallelin järjestämille evankelioiville bussimatkoille, joissa kerrotaan Jeesuksen elämästä.

– Retkien jälkeen olen yhteydessä yhteystietonsa antaneisiin ja kutsun heidät kokoontumisiimme ja soluuni.

Ihme leikkauspöydällä

Nelly Baboon, 83, muutti Israeliin muutama kuukausi sitten. Kaikki hänen sukulaisensa asuvat Venäjällä.

– Nelly on aktiivinen ja myönteinen ihminen, kuvailee Oleg uutta tuttavuuttaan. – Hän opiskelee hepreaa ja tekee töitä.
– Pari viikkoa sitten Nelly pyysi minua rukoilemaan puolestaan. Hän oli menossa leikkaukseen. Tapasin hänet uudelleen aivan äskettäin. Hän kertoi, että kun hän oli asettunut toimenpidepöydälle ja koneet käynnistettiin viimeisiä tarkistuksia varten, huomattiinkin, että mitään leikattavaa ei enää ollutkaan! Hänen käskettiin pukeutua ja lähteä kotiin. Mikä ihme! iloitsee Oleg.

[aps-social id="1"]
Twitter
Facebook