Pelastus tulee ylhäältä

Niilo Närhi | 4.3.2017 15.20

Elokuussa 2010 tapahtui chileläisessä kupari- ja kultakaivoksessa koko maailman huomion saanut kaivosonnettomuus. Kaivoskuilun romahdettua 33 kaivostyöläistä jäi jumiin liki 700 metrin syvyyteen. Kesti 17 päivää ennen kuin tiedettiin, olivatko mainarit elossa. Elokuun 22. päivänä etsintäpora läpäisi heidän olinpaikkansa katon ja kun pora nostettiin takaisin maan pinnalle, oli sen kärkeen kiinnitetty lappu, jossa luki: ”Kaikki 33 ovat elossa.” Kun yhteys loukussa oleviin miehiin oli saavutettu, porukan johtajaksi nimetty Maria Gomez esitti legendaariseksi muodostuneen pyynnön: ”Lähettäkää meille 33 Raamattua.”

Kolmen pelastustunnelin avaaminen aloitettiin elokuun viimeisenä päivänä valtavilla porilla. Kun sopiva tunneli saatiin avattua ja pelastuskapseli laskettua kaivokseen, kaivosmiehet olivat ehtineet viettää 69 päivää vankilassaan. Yksi toisensa jälkeen he kipusivat kapseliin ja vajaan vuorokauden sisällä kaikki mainarit pääsivät turvallisesti maan pinnalle.
Pelastetut kaivosmiehet palasivat muutaman päivän jälkeen kaivosalueella järjestettyyn jumalanpalvelukseen kiittämään Jumalaa vapautumisestaan.

Vielä päivää ennen onnettomuutta kaikki 33 mainaria olivat maan pinnalla ollessaan liikkuneet vapaasti ja hoitaneet omia asioitaan normaalisti. Kaivoskuilun romahtamisen myötä he ajautuivat yhtäkkiä toivottomalta tuntuvaan tilanteeseen. Ahtaassa kaivosonkalossa, kykenemättöminä auttamaan itseään, miehille valkeni karu totuus: ainoa suunta, josta he saattoivat odottaa apua, oli ylhäältä.

Useat pimeydessä ja toivottomuudessa harhailleet muslimit ovat löytäneet Jeesuksen luona pelastuksen. Marokkolainen Aziz kertoo olleensa masentunut ja ilman tulevaisuuden toivoa. Hän alkoi hädässään huutaa Jumalaa avuksi ja se käynnisti prosessin, jonka seurauksena hän joutui Jumalan puhutteluun ja löysi Jeesuksen luona rauhan sielullensa. Khaled-niminen nuori mies kertoo ajautuneensa umpikujaan ja alkaneensa hautoa itsemurhaa. Hätä ajoi hänet huutamaan avuksi Jumalaa, jota hän ei tuntenut. Khaled sai vastauksen ylhäältä ja tänään hän oppii jatkuvasti uusia hengellisiä totuuksia seuratessaan Kristusta.

Maailma on täynnä ihmisiä, jotka Chilen kaivosmiesten tavoin etsivät tietä ulos hengellisistä ja henkisistä vankiloistaan. Avainmediana olemme vihkiytyneet ”poraamaan pelastustunneleita” ja synnyttämään ilosanoman julistuksella toivoa vihollisen kahlitsemille. Media on aikamme erinomainen pelastuskapseli, joka lävistää kovimmatkin kalliot ja tuo kaipaavien ulottuville pelastuksen ylhäältä.

Tarvitsemme Sinun rukouksiasi käynnissä olevaan massiiviseen pelastusoperaatioon!

”Ja on tapahtuva, että jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu.” Apt. 2:21